Life Sized Logo

Birch House, Balcombe

The Project

The client’s brief for this detached rural dwelling was to introduce a modern addition that would reimagine their home and the spaces within. The rear extension houses an open plan kitchen/living space to enhance the family living experience.

Given the location of the house and the well-established rear garden, it was important to reconnect the house to nature by maximising views out of the extension and light into it. This relationship was further developed with the use of natural cedar cladding which helped soften this beautiful modern addition.

Project Details

Address

Birch House, Balcombe

Scope of Works

Single storey rear and side extension

Contractor

Canning Ericsson

Design Length

7 Months

Build Time

5 Months
Categories
Next Project
Previous Project