Life Sized Logo

Hallam Street, London

The Project

The brief was to take an existing compact flat in central London and re-configure the space to work as a modern & flexible space. The idea was to use a combination of fixed joinery, moving walls/ doors, flexible kitchen spaces and raised boxing & storage to help designate the zones. Using well finished joinery and bespoke shapes was key to make the flat feel highly finished and use, but not overload the limited space.

The entire process was fast paced, with all permissions and the tender obtained very quickly, and similarly the project was quick to be realised on site. It demonstrates well, how with limited space, a well-defined flat can be created and the internal experience changes from each angle.

Project Details

Address

Hallam Street, London

Scope of Works

A full re-fit of a studio flat, using joinery to provide a new flat arrangement and zone the spaces off.

Contractor

Distinctive Living

Design Length

12 Months

Build Time

3 Months